Když se dobře najíme cítíme se sytí Jenže snědli jsme opravdu to co naše tělo potřebovalo ze všeho nejvíce? Pokud ne tak vlastně umíráme hlady nad plným talířem protože nám chybí látky potřebné k uchování zdraví Autorka uvádí prokázané účinky takzvaných superpotravin při léčení infarktu rakoviny diabetu alergií zánětů kožních chorob stresu střevních potíží artrózy dechových nedostačivostí atp Poznatky o léčebném účinku některých potravin jsou sice známé odpradávna jenže autorka je zkoumala v moderních souvislostech Představuje padesát superpotravin s mimořádným množstvím vitamínů minerálů enzymů aminokyselin a antioxidantů Poskytuje návody k jejich konzumaci a objasňuje jejich léčebnou funkci Vyjmenované potraviny jsou k mání i na českém trhu A čtenář záhy pochopí že ke zdraví i nemocem se vskutku projídáme Cesta ke zdraví vede skrze kuchyň nikoli skrze lékárnutvrdil autorčin předchůdce bavorský terapeut Sebastian Kneipp