První kuchařka vyvolala neobyčejný zájem o téma jedlých květů i plevelů Autorka organizuje i terénní semináře a kulinární workshopy Know how v oblasti jedlého kvítí a býlí u ní čerpali i špičkoví pražští kuchaři Křest druhé knihy – Notesu Květinové kuchařky tak mohl proběhnout v prostoru restaurantu Eska jehož tým se u Jany Vlkové také učil a prostory čerstvě otevřené restaurace pro křest propůjčil Očekávaná druhá kuchařka Kytky k jídlu v receptech i herbáři přináší čtyřicet nových jedlých rostlin a stovku receptů na šedesáti fotografiích Její členění na čtyři roční období kytkožrouta – brzké jako pozdní jaro horké léto a babí léto navazuje na první knihu Nově je přidáno i období zimy s několika recepty z konzervovaných a sušených květin Jako hosté se v knize objeví se svými recepty Radek Kašpárek držitel michelinské hvězdy Pavel Tvaroh mistr míchaných drinků Hana Rawlings královna dortů a Denisa Bartošová kouzelnice v oboru jedlých dárků