Zlatá klasika – to jsou recepty na jídla která se v naší zemi těší té největší oblibě a považujeme je za nedílnou součást české kuchyně Jde stále z většiny o to nejlepší z české klasiky ale také jsem zahrnul klasické recepty které jsme s radostí adoptovali po cestách do Řecka Chorvatska Itálie Asie nebo Ameriky a pojali je za vlastní Najdete v ní třeba recepty na všemi milovanou pečenou kachnu vepřové vrabce řízky segedín sekanou svíčkovou hovězí líčka buchtičky s vanilkovým krémem šišky s mákem ale i burger špagety aglio olio špagety carbonara Kung pao kuře Tikka čevabčiči lososa s remuládou srbské rizoto italské rizoto fish chips carpaccio řecký salát caesar salát tzatziki caprese a všechno na co máte právě teď zrovna chuť Vždycky jsem říkal že je mi bližší být pěšákem klasiky než inovátorem a za každou cenu tvůrcem něčeho co už je dávno objevené Je tomu tak dodnes a za ty roky v gastronomii moc dobře vím která jídla z restauračních lístků mizí jako první Když kniha vznikala měli jsme na paměti hlavně to aby byla jednoduchá pro orientaci i ve stylu prezentace Je jednoznačně zaměřená na domácí vaření a tradiční postupy kde je nejdůležitější jak to chutná Je realistická a proveditelná